fbpx

Ser du ut av vinduene nå, er de nok mest sannsynlig veldig skitne etter vinteren.

Dette blir veldig godt synlig nå som solen begynner for alvor å titte frem. Da er det bare å ta fram utstyret, det er nemlig fort gjort å få vinduene rene igjen.

RENGJØR VINDUER NÅR DET ER OVERSKYET
Når du skal rengjøre vindusflater, er det best å gjøre dette vår været er grått. Når man vasker vinduer i solskinn, blir det lett skjolder i glasset. Dette fordi vannet tørker for fort.
– En grå overskyet dag med plussgrader er absolutt det beste vaskeværet, sier driftssjef Kristian Reistad.

SLIK VASKER DU VINDUER
Start med vann og Zalo i vaskebøtten, det finnes også egen vinduspussersåpe. Vannet bør være fingervarmt.
Det er viktig å ikke overdrive såpebruken, da dette kan gi grått slør på vinduene. En dråpe eller to er nok, avhengig av størrelse på bøtten som skal benyttes og smussgrad på vinduene. På såper tilpasset vindusvask står det doseringsanvisning på flaskene, som gir en fin indikasjon på hvor mye som skal blandes i vannet for optimal effekt.

Når du skal i gang med selve vasken, fukter du først vinduet med en forfukter før du setter i gang med nalen.
– Det er viktig å holde nalen med riktig vinkel, slik at du ikke etterlater vann i enden av gummien på nalen. Denne vannstripen vil da tørke inn på glasset, sier driftssjef Kristian Reistad.
Man skal jobbe seg ovenfra og ned. Start med de øverste vinduene og jobb deg nedover, start i toppen av vindet og jobb deg nedover. Prinsippet er å jobbe seg nedover glasset og bort fra vinduskarmene. Vannet som legger seg nederst på vinduskarmen, tørkes bort med en god mikrofiberklut.
Husk også ha riktige kluter og nok kluter. Glassklut til bruk på glasset, og all-round mikrofiberkluter til bruk på vinduskarmer og for å tørke av selve nalen.

TOBB byggdrift er gode på vindus- og fasadevask og har gode referanser. Vi rengjør alt utvendig for hoteller, kjøpesenter og næringsbygg.

Kontakt oss i dag for et godt tilbud!