fbpx

2250 m² gulv
blir nytt

Tonnevis med sand, litervis med primer og enda flere liter maling. Bruk tre uker og garasjegulvet i Havseilerveien er bedre enn nytt! Gulvet har fått et vanntett og beskyttende dekke som varer lenge.

MANGE OPERASJONER
Det er mange operasjoner som skal gjøres når 2250 kvadratmeter garasjegulv skal få nytt dekke, men de ansatte i TOBB Byggdrift ser ikke mørkt på det. Tidvis har de vært 10 stykker i sving når det har hastet mest med å få lagt flytende dekke. Det er ingen enkel prosess. Har man først begynt å helle på primer eller grunning må man holde på til man er ferdig.

– Men dette er en jobb vi gjerne gjør, sier Kristian Reistad, som leder arbeidet. Kompetansen har vi, og vi snakker mye med kunden om hva gulvet skal benyttes til før vi går i gang. I tillegg har vi et godt samarbeid med leverandørene av materialene som gir gode anbefalinger om hvilket dekke som egner seg til hva..

I Havseilerveien kjørte man rett ned på råbetongen. Uheldigvis viste det seg at betongen ikke var så bra, slik at fukt, vann og salt som kom inn med bilene var svært uheldig. Derfor legges det nå et nytt dekke som beskytter både gulv og fundament.

Det borres et sted og feies et annet sted. Samme morgen har gjengen kastet utover fem tonn sand – for hånd – og mettet gulvet.
– Nå kjøres det feiemaskin for å samle opp overskuddet ellers måtte vi ha støvsugd opp alt for hånd, sier Reistad.

– Kan man velge hvilket gulv man selv vil ha i garasjen?
– Både og. Det er nok ikke lurt å velge et «fancy» gulv her nede, det må være sterkt, tåle fukt og tøff bruk. Vi tar alltid utgangspunkt i formålet til bygget vi legger dekke i. Hvordan brukes det, og hva skal trille, skyves eller gå over gulvene når de er ferdige. Denne behandlingen kaller vi tre-komponent for å få en sterkest mulig overflate som beskytter best, sier Reistad. Men to-komponent er også mulig. Bruken er det viktigste her.

Kontakt oss i dag for et godt tilbud!